Snel zoeken

Innovatief VC Makelaars trots op 10-jarig jubileum

VEENENDAAL - Gert van Grootheest en Mark van den Berg startten tien jaar geleden VC Makelaars. Het duo wilde de markt opschudden door het anders te doen dan de traditionele makelaar. Hun focus op online zichtbaarheid is een succesformule gebleken.

Gert en Mark kozen niet voor de makkelijke weg; de markt kwam tien jaar geleden net uit een crisis en huizen stonden soms lang te koop. Dat zagen de makelaars echter ook als een kans, zegt Gert in hun kantoor aan de Stationsstraat 74. ,,Er stonden veel huizen te koop. Woningverkoop had nog vaak een etalagefunctie. Dan ging je even een rondje maken met de hond en bekeek je het aanbod door het raam. Het lukte bij veel woningen niet om ze via deze traditionele manier te verkopen. Er was behoefte aan vernieuwing.”

ONLINE PRIKKELEN

VC Makelaars – bij de oprichting heette het makelaarskantoor nog Vastgoed Concept – gaat het anders doen. Via uitgebreide fotografie en uitgekiende teksten op internet en sociale media prikkelt het kopers om wél voor het huis van hun dromen te gaan.

WONINGEN ÉN BEDRIJFSPANDEN

Hun formule blijkt succesvol en met hun innovatie en enthousiasme wordt VC Makelaars ook al snel de verkoop van enkele projecten in Veenendaal-Oost gegund, waardoor hun naam wordt gevestigd. Het kantoor heeft niet alleen particuliere woningen in hun portefeuille, maar is ook betrokken bij de verkoop van bedrijfspanden. ,,Die diversiteit heeft ons geen windeieren gelegd, dat we beide disciplines goed beheersen. Het geeft wel een kick als een internationale koper via VC een bedrijfspand koopt.”

HECHT TEAM

Mark en Gert begonnen als duo, maar inmiddels is het team uitgebreid naar vijf: naast de oprichters zijn dat makelaar Roy Dillen, secretaresse Caroline van Harn en Wessel van Silfhout. ,,We hebben een hecht team en zijn goed op elkaar ingespeeld.”

Gert voelt trots bij het tienjarig jubileum. ,,Ik ben trots op ons team en op Mark als compagnon met wat wij in al die jaren voor elkaar hebben gespeeld. Daarnaast ben ik ook dankbaar voor het vertrouwen dat kopers in ons hebben en dat ze ons bellen als ze willen weten hoe iets nu precies zit.”

TRAKTATIE

VC Makelaars laat hun jubileum niet stilletjes voorbijgaan: als traktatie kunnen woningeigenaren een gratis waardebepaling van hun woning aanvragen en neemt VC wat lekkers mee voor bij de koffie. Het team neemt graag de tijd voor je. ,,Wij zijn graag goed bereikbaar. Wij geven ons 06-nummer zodat je ons altijd kunt appen of bellen met vragen.”

Gert blijft bescheiden als hem naar de ambitie van VC wordt gevraagd. ,,Ik hoop oprecht dat we met dit team nog heel veel mooie jaren beleven. We zullen ook blijven innoveren en scherp zijn op de laatste trends in de makelaardij om zo de klanttevredenheid hoog te houden.”

Bron: www.derijnpost.nl 

Auteur: Rick Praamstra 

Foto: Mark Verweij