Snel zoeken

8 voordelen van het inschakelen van een aankoopmakelaar

Het inschakelen van een aankoopmakelaar loont. Op Funda staan acht tips om te kiezen voor een aankoopmakelaar. Wij hebben deze tips erbij gepakt en leggen uit waarom het verstandig is om een aankoopmakelaar (van Vastgoed Concept makelaars) in te schakelen!

1. Zeker van je zaak! 

Met een aankoopmakelaar word je als klant voorbereid op alles wat te maken heeft met het kopen van een woning. Huizenverkopers kiezen vaak om in onderhandeling te gaan met een koper die een aankoopmakelaar heeft. Waarom? Omdat je vaak ziet dat een kandidaat zonder aankoopmakelaar niet goed voorbereid is en niet zeker in zijn/haar schoenen staat! Helemaal in de huidige huizenmarkt in Veenendaal, waarbij je snel moet handelen. Met een aankoopmakelaar erbij weet je als kandidaat tot in detail wat je gaat kopen en sta je volledig achter het koopbesluit!

2. De aankoopmakelaar regelt het! 
Iedereen die een huis koopt heeft een onderzoeksplicht. Dit kun je uitbesteden door een aankoopmakelaar in te schakelen. Wij als aankoopmakelaar doen een prijsonderzoek, een kadastraal onderzoek, privaat- en publieksrechtelijk onderzoek. Voorbeeld: wordt het ruime speelveld tegenover de woning in Veenendaal-Oost in de toekomst bebouwd met woningen? Wij zoeken alles voor jou uit!  

3. Bouwkundige informatie
Is die gevelscheur iets om je zorgen te maken? Is die scheur in de woonkamer een zetscheur en is dit cosmetisch weg te werken? Is de muur in de afgesloten keuken dragend? Hoe gaat het (bouw)vergunningstraject in werking in Veenendaal? Dit zijn allemaal vragen waar wij als aankoopmakelaars antwoord op kunnen geven! Ook denken wij mee aan (toekomstige) onderhoudsvraagstukken en ontwikkelingen. Kies je voor een nieuwe CV-ketel of voor een warmtepomp? Wij vertellen je waar je op moet letten.

4. Aanbod kennis
Is de woning waar je (met ons) bent wezen kijken toch niet helemaal wat je zoekt, omdat er bijvoorbeeld meer aan de woning moet gebeuren dan je in eerste instantie dacht? Wij kennen het aanbod in Veenendaal en omstreken. Wij vinden de juiste match! Bij iedere bezichtiging laten wij zien welke woningen vergelijkend zijn in prijsklasse en jouw andere specifieke wensen.

5. De juiste voorbereiding!
De aankoopmakelaar weet waar hij op moet letten en gaat voorbereid te werk. Voor de bezichtiging bij de woning weet de aankoopmakelaar alles! Je kunt hierbij denken aan het type woning, informatie over de buurt, de redelijkheid van de vraagprijs en de omgevingsinformatie. Heb je als kandidaat nog geen hypotheekadviseur ingeschakeld om precies te weten wat je wel of niet kunt? Wij regelen op korte termijn en vrijblijvend een adviesgesprek bij onze hypotheekadviseurs van De Hypotheker in Veenendaal.

6. Nen-meting? 
Heeft de verkopend makelaar een NEN-meting laten uitvoeren bij de woning die te koop staat? Wij zoeken dit voor jou uit! Heeft de woning geen NEN-meting? Dan meten wij de woning na en vergelijken dit met het aantal opgegeven m2 woonoppervlakte wat op Funda vermeld staat. De klant zonder aankoopmakelaar realiseert zich vaak niet dat minder m2 verschil in waarde van de woning kan betekenen. 

7. Is de woning energiezuinig? 
Tijdens de aankoopbezichtiging vertellen wij hoe energiezuinig de woning is. Heeft de woning een A-label of een G-label? Met welke simpele aanpassingen is het mogelijk om de woning energiezuiniger te maken en wat zijn de geschatte kosten hiervan? Wij denken met je mee!

8. Snel & juist schakelen!  
Hebben we de match gevonden? Dan is het nodig om snel te schakelen om te zorgen dat jij straks in jouw droomhuis woont! De aankoopmakelaar weet hoe hij de verkopend makelaar of de verkoper moet benaderen en wat de juiste onderhandelingsstrategie is. De onderhandeling is gestart! Wij doen ons uiterste best voor jou om het beste resultaat te bereiken. Wij zijn er klaar voor!

Mogen wij jouw helpen bij het vinden van een droomwoning? 

Bel ons op: 0318-504345 of email ons: info@vastgoedconcept.nl