Beschrijving
Op bedrijventerrein Medel gelegen BOUWKAVEL zonder aannemersverplichtingen van 14.260 m² (optioneel te splitsen in een kavel van 7.005 m² en 7.255 m²), direct nabij de rijksweg A15.
Bedrijventerrein Medel is een logistieke hotspot in het hart van Nederland! De ligging is perfect met een op- en afrit naar de A15 (de A15 wordt binnen enkele jaren doorgetrokken richting Duitsland, waarmee Bedrijvenpark niet alleen een goede verbinding heeft met de haven van Rotterdam, maar ook met het Europese achterland), een containerterminal aan het Amsterdam-Rijnkanaal (deze laad- en loskade is uitgerust met een moderne portaalkraan en heeft een capaciteit van 50.000 containers per jaar, een belangrijke logistieke schakel voor veel ondernemers) en parkmanagement gericht op comfort (sprekende voorbeelden zijn de heldere bewegwijzering, gezamenlijke beveiliging, gratis glasvezelkabel en een betere OV-verbinding vanaf station Tiel).
Kortom een uitstekend vestigingsklimaat!
Bebouwings kansen en regels van de kavel:
Op basis van het huidige bestemmingsplan is de toegestane bouwhoogte maximaal 16 tot 20 m¹. De kavel dient maximaal 80 % bebouwd te worden. Maximaal 50% van het voorerf moet onverhard zijn. Bedrijven tot de milieu categorie 4.2 mogen zich vestigen op deze locatie.
ENIGE BELANGRIJKE REGELS
Zie voor de volledigheid het bestemmings- en beeldkwaliteitsplan. ENIGE BELANGRIJKE REGELS
BESTEMMINGSPLAN Kanaalzone Tiel 2013
1. Milieucategorie b < 4.2;
2. Bebouwingspercentage bouwvlak 80%;
3. Goothoogte/nokhoogte 16/20 meter;
4. Swr-bkt = specifieke vorm van waardebeeldkwaliteit;
5. ter plaatse van aanduiding 'specifieke vorm van waarde - beeldkwaliteit' mogen gronden buiten bouwvlak maximaal 50% verhard zijn;
6. Afstand zijdelijke perceelgrens Sm;
7. Groenzone voorzijde is 10 meter;
8. Groenzone voorzijde is 50% groen.
BEELDKWALITEITSPLAN Medel december 2015
1. 2 inritten van 8-12m;
2. Tereinafscheidng < lm bij specifieke vorm van waarde- beeldkwaliteit en <2m bij plaatsing in rooilijn. Kleur RAL 9005;
3. Geen buitenopslag;
4. Bomenrij langs zijdelingse perceelgrens, Platanus x acerifolia ; minimale maat 12-14; h.o.h. 10ml; 2 m uit perceelgrens;
5. Hekwerk in rooilijn.
Voor meer vragen kunt u contact opnemen met de makelaar.
Bijzonderheden
Bouwregels/Gebouwen:
Voor het bouwen van gebouwen gelden de volgende regels:
a. gebouwen mogen uitsluitend ter plaatse van de aanduiding 'bouwvlak' worden gebouwd;
b. de goothoogte bedraagt maximaal de ter plaatse van de aanduiding 'maximum goothoogte' aangegeven goothoogte;
c. de bouwhoogte bedraagt maximaal de ter plaatse van de aanduiding 'maximum bouwhoogte' aangegeven bouwhoogte;
d. voor zover een bebouwingspercentage is opgenomen, mag de gezamenlijke oppervlakte van bebouwing niet meer bedragen dan is aangegeven ter plaatse van
de aanduiding 'maximum bebouwingspercentage';
e. de afstand van gebouwen tot de zijdelingse en achterste bouwperceelgrens bedraagt minimaal 5 m;
f. in afwijking van sub e, bedraagt de afstand van gebouwen tot de zijdelingse en achterste bouwperceelgrens minimaal 3 meter ter plaatse van de aanduiding
'specifieke bouwaanduiding 1';
g. gebouwen mogen niet worden gebouwd ten behoeve van een agrarisch bedrijf zoals bedoeld in 5.1 sub d;
h. in afwijking van sub e, mogen gebouwen ten behoeve van het laden en lossen van schepen en het toezicht daarop ook worden gebouwd op een afstand van
minder dan 5 m tot de achterste perceelsgrens.
Massa en vorm
1. Een grotere plasticiteit in de massaopbouw en een grotere variatie in dakvormen is mogelijk in de hoofdontsluitingszone. Bovendien kunnen dakconstructies een dynamisch beeld oproepen vanaf de kanaalzijde en vanaf de AlS.
2. Op kavels gelegen aan kruispunten van wegen/ zones dient de belangrijkste gebouwmassa aan de zijde van het knooppunt gesitueerd te worden, ter verduidelijking van het knooppunt in de structuur van het bedrijvenpark.
Gevels
1. De voorgevel volgt de weg, teneinde de gewenste onderlinge samenhang te bereiken.
2. In gevels van grootschalige hallen wordt geleding aangebracht die past bij de schaal van het gebouw (zie tekening vorige pagina).
3. Losse openingen in de hal worden architectonisch met elkaar in verband gebracht, bijvoorbeeld in puien of stroken (zie tekening vorige pagina).
4. Via de gevels aan de ontsluitingsweg heeft men zicht op functies of bedrijfsprocessen die zich binnen in het gebouw afspelen, en vice versa. Grotendeels gesloten gevels zijn aan deze zijde niet toegestaan.
Kleur-en materiaalgebruik
Uitgegaan wordt van rustige hoofdkleuren. Felle kleuren zijn alleen toegestaan om enkele onderdelen binnen de architectuur te accentueren.
Detaillering
De vormgeving van de entree en de beëindiging van de gevel verdienen speciale aandacht. Dakranden van het representatieve bouwdeel zijn met name in de hoofdontsluitingszone zorgvuldig vormgegeven.
Reclame en bewegwijzering
1.Alleen reclames met een functionele relatie met het bedrijf zijn toelaatbaar.
2.Bij nieuwbouw moet reclame geïntegreerd worden in het architectonische ontwerp van het bedrijfspand.
3.Reclame dient ondergeschikt te zijn aan de architectonische uitdrukking.
4.Reclame los van de bebouwing is niet toegestaan. Reclame in de vorm van vlaggenmasten is beperkt toelaatbaar; 2 masten per bedrijf.
5.Reclame-uitingen, die boven de gevels van het bedrijfsgebouw uitsteken, en gericht zijn op het omringende buitengebied, zijn niet toegestaan.
Groen
1.Grote aaneengesloten stukken verharding, doorlopend van voorgevel tot straat zijn niet toegestaan. 50% van het voorerf moet onverhard zijn.
2.Het parkeren voor de medewerkers dient zoveel mogelijk aan de achterzijde van het gebouw plaats te vinden, aan de voorzijde (de representatieve zijde) dient het aantal parkeerplaatsen beperkt te blijven, bestemd voor bezoekers/ kortparkeerders. Burgemeester en wethouders kunnen, gehoord het uitgifteteam,
vrijstelling verlenen van het minimum percentage aan onverhard voorerf tot 30% indien dit 'noodzakelijk is voor een doelmatige inrichting' van het voorerf die op een andere wijze niet gerealiseerd kan worden, waarbij de vrijstelling slechts dan verleend mag worden indien uit een voor dit doel vervaardigd
inrichtingsplan blijkt dat aan de overige voorwaarden als genoemd in dit lid voldaan is en waar mogelijk het onverharde terreingedeelte van het voorerf aan de
straatzijde gesitueerd wordt .
3.De vrijstelling wordt niet verleend indien een hekwerk hoger dan 1 m vóór de rooilijn geplaatst wordt.
4.De overgang perceel-straat wordt gemarkeerd door lage hagen. Ter ondersteuning van het parkachtige beeld vanaf de ontsluitingsweg wordt achter de
voorgevellijn langs één van de zijdelingse perceelgrenzen een rij bomen van de eerste orde (bijvoorbeeld essen) ingeplant.
5.Buitenopslag is alleen toegestaan buiten het zicht vanaf de hoofdwegen.
Beeldkwaliteitsplan;
Hekwerken
1, Hekwerken hoger dan 1 m worden aan de voorzijde bij voorkeur geplaatst in de rooilijn van de bebouwing. Het hekwerk bestaat ten behoeve van het uniforme, ransparante beeld uitsluitend uit het staalmathekwerk type "Pallas" van Heras, kleur zwart, te betrekken via het Industrieschap.
2. Spijlen zijn vanwege het "dichtlopen" van het perspectivisch beeld niet gewenst. Indien een hek op de perceelgrens geplaatst wordt dient het te voldoen aan een aantal voorwaarden:
3. De hoogte is maximaal 2m.
4. Langs de perceelgrens aan de voorzijde wordt, indien een hekwerk op de perceelgrens geplaatst wordt, op het terrein van de bedrijven een 3 m diepe strook heesters aangelegd, die in deze voorzone een landschappelijke aanblik garandeert. Het beeld van hekwerken op de perceelgrens wordt door deze strook verzacht, doordat het hek in het groen staat.
5. De vrijstelling van de eis van 50% groen op het voorterrein tot 30% is niet van toepassing indien hekken hoger dan 1 m vóór de voorgevel geplaatst worden.
Inritten
1. Het aantal en de maat van de inritten vanaf de hoofdwegen moet worden beperkt om de continuïteit van de groenstroken te garanderen. Uitgegaan wordt van één inrit met een maximale breedte van 8 tot 12 meter per bedrijf.
2. Bedrijven met een perceel oppervlakte van meer dan 6.000 m2 kunnen 2 inritten aanleggen, voor bedrijven groter dan 20.000 m2 zijn 3 inritten toegestaan.
3. 2 inritten bij hetzelfde bedrijf hebben een onderlinge afstand van tenminste 40 m. Inritten nabij de zijdelingse erfgrens worden op een onderlinge afstand van tenminste 10 m aangelegd, om snippergroen te voorkomen.
4. De vormgeving van de inritten verdient bijzondere aandacht. Het Industrieschap of gemeente Tiel legt daarom alle inritten aan op uniforme wijze.
5. Bij de bepaling van de plek van de inrit wordt rekening gehouden met het beplantingsplan van de openbare ruimte.
- Meer info over de bestemming? Raadpleeg de makelaar;
- Uitstekende locatie;
- De vermelde informatie behelst geen aanbod doch globale informatie van algemene aard. De informatie is niet meer dan een uitnodiging om in onderhandeling te treden. De makelaar staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de informatie. Aan de inhoud van deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend.